Genel

Kişilik Maskeleri ve Gerçek Kimliğiniz (2024)

Giriş: Neden Kişilik Maskelerinden Bahsediyoruz? Kişilik maskeleri ve gerçek kimliklerimiz ile ilgili bir makaleyi yazma nedenim, iş, sosyal ve özel yaşamımda sıkça gözlemlediğim bir eksiklik ve yanılgıyı dile getirme isteğimden kaynaklanıyor. Çoğu zaman, kişisel gelişim yöntemleri ya da kendini geliştirme teknikleri, tüm ruhsal ve zihinsel …

Devamını oku

Girişimci Devlet Anlayışı (2. Bölüm) (2024)

Giriş Yazının ilk bölümüne bu cümlenin üzerine klikleyerek ulaşabilirsiniz Şimdi geldik işin asıl önemli kısmına. Bu makaleyi yazabilmek için ilk makalenin yazılması gerekiyordu. Her başlık farklı onlarca strateji şablonu ile desteklenebilir ama bu bloğun amacı her makalede kitap detayını sunmak değil. Bazen bakın bu da …

Devamını oku

Girişimci Devlet Anlayışı (1. Bölüm) (2024)

“Girişimci” terimi, yalnızca “kâr amacı güden” anlamına gelmez. Bir kamu girişimcisi de , kaynakları düşük verimli ve az getiri sağlayan bir alandan alıp, daha yüksek verimlilik ve daha fazla getiri sağlayan bir alana kaydırır.

Devamını oku

Yapay Zekâ Ekonomisinde İşsizlik Olmayacak (2024)

Yapay Zekâ Ekonomisinde İşsizlik Olmayacak çünkü Artan istihdam yaratımı ve örneği olmayan ekonomik genişlemeler öncelikle teknolojik gelişmelerle ortaya çıkar.

Devamını oku

Eski Düzen Çöküyor: Dijital Çağda Siyasetin Geleceği Ne Olacak?(2024)

Eski Düzen Çöküyor: Dijital Çağda Siyasetin Geleceği Ne Olacak?: Mesela iyi yazılmış bir “meme”, geniş çapta popüler olma ve küresel eyleme ilham verme potansiyeline sahip.

Devamını oku

İkinci Dereceden Düşünme (Zihinsel Model Serisi 5)

Birinci dereceden düşünme, bir iş- özel hayat- siyasi kararının veya politika değişikliğinin amaçlanan ve belki de bariz sonuçlarını dikkate alma sürecidir. İkinci dereceden düşünme ise bu birinci dereceden etkilerin izini sürme ve sonuçlarını çözme sürecidir.

Devamını oku

Horasan’ın Unut(turu)lan Kozmik Frekans Üreticileri: Şan Çanakları (2023)

Kime sorsanız onların Tibet ya da çevre ülkelerde üretildiğini anlatıyor. Ama gerçek öyle mi? Bu yazıya öncelikle bilinen yazının kendi sözleri ile başlayarak ilerleyen noktalarda konunun Horasan bağlantısını kuracağım. O yüzden başlık ile içerik neden farklı diye düşünmeyin.

Devamını oku

Solfej (Solfeggio) Frekanslarının Çakralar Üzerindeki Etkileri (2023)

Sadece müzik değil, belirli frekanslardaki seslerin; çakralar olarak bilinen içsel enerji merkezlerimiz ile uyumlu etkileşimi binlerce yıldır insanlığın ilgisini çekmekte.

Devamını oku

Şirketler, STK’lar ve Siyasi Partiler için Z Kuşağına Ulaşabilmenin 6 (+) Yolu

Şirketler, STK’lar ve Siyasi Partiler için Z Kuşağına Ulaşabilmenin 6 (?) Yolu. Her kuşak birbirinden farklı olsa da oluşum yıllarında benzer küresel koşulları deneyimlemiş bireyler genellikle ortak özellikler sergiler.

Devamını oku

Uluslararası İlişkiler Temel Kaynakları (2023 –  ∞)

Bu makaledeki kaynaklar uluslararası ilişkiler, politika ve liderlik gibi konularda daha az deneyime sahip olanlar için daha erişilebilir olabilir. Ve kabul, bu konulara yeni başlayanlar veya temel bir anlayış geliştirmek isteyenler için oldukça önemli ve oldukça haklısınız.

Devamını oku

Emeğe Saygı :)