​Kişisel Gelişim

Sorular ve Cevaplar (2. Bölüm) (2024)

Sorular ve Cevaplar serisinin ilk bölümünü bu bağlantı üzerinden okumanızı özellikle önermekteyim. Terapi çalışmalarımda aldığım soruları birleştirerek sorularınıza kalıcı cevaplar vermeye devam ediyorum. Lafı uzatmadan başlayalım. Psikolojik korku gerçek bir tehlike mi içerir? Psikolojik korku, aslında somut veya ani bir tehlikeye dayanmaz. Bu korku, gelecekte …

Devamını oku

Müzik, Ses ve DNA (2024)

Giriş: Müzik Ses ve DNA’nın Bağları Müzik ve ses söz konusuysa aklıma hep gelen bir Nikola Teslasözü vardır: “Evrenin sırlarını keşfetmek istiyorsanız, enerji, frekans ve titreşim açısından düşünün.” Bu cümle hep içimi ürpertir. Bir an için hayal edin; evrenin temeli, devasa bir madde yığını değil …

Devamını oku

Sorular ve Cevaplar (1. Bölüm)

Giriş: Zihinsel Sessizlik ve Farkındalık Yolculuğu Sorular ve cevaplar.. Bir ses terapisti olarak, derslerim öncesi ve sonrasında pek çok farklı konudan sorular alıyorum. Bu sorular, sadece ses terapisiyle sınırlı kalmıyor; zihin, beden, ruh ve farkındalık üzerine de yoğunlaşıyor. Öğrencilerimin bu tür sorulara yönelmesi, farkındalığın ve …

Devamını oku

Kişilik Maskeleri ve Gerçek Kimliğiniz (2024)

Giriş: Neden Kişilik Maskelerinden Bahsediyoruz? Kişilik maskeleri ve gerçek kimliklerimiz ile ilgili bir makaleyi yazma nedenim, iş, sosyal ve özel yaşamımda sıkça gözlemlediğim bir eksiklik ve yanılgıyı dile getirme isteğimden kaynaklanıyor. Çoğu zaman, kişisel gelişim yöntemleri ya da kendini geliştirme teknikleri, tüm ruhsal ve zihinsel …

Devamını oku

İkigai ve Ötesi – Japon Duygu ve Düşünce Sistemleri – 2 (2024)

Japon Duygu ve Düşünce Sistemlerine Ek Giriş İkigai gibi ünlü Japon duygu ve düşünce sistemlerini bir önceki yazımızda Kaizen, Ikigai, Oubaitori, Hara Hachi Bu, Shikata Ga Nai, Shinrin-Yoku ve Wabi-Sabi başlıkları altında, yaşam kalitesini arttırmak ve kişisel gelişim sağlamak için değerli dersler sunan yedi temel …

Devamını oku

Japon Düşünce ve Duygu Sistemleri (2024)

Giriş Japonya’nın neresi olduğunu bilemeyecek kadar küçükken izlediğimiz filmler ve hikayeler bazen düşündüğümüzden daha derin izler bırakabiliyor. 80’lerde çocuk olan pek çok kişi gibi, ben de The Karate Kid filmiyle Japon kültürüne bir kapı araladım. Filmin kahramanı Daniel-san’ın, bay Miyagi‘nin rehberliğinde Japon savaş sanatları ve …

Devamını oku

Değişimi Kabul Etmek ve Kişisel Gelişim (2024)

Giriş: Uzun süredir kişisel gelişim konusunu es geçtiğimi düşünen dostlarım var. Aslında her yeni günde ses terapileriyle konunun tam ortasındayım. ama yazı yazdım mı.. haklısınız hayır. Blogun genel yapısına uygun olacak şekilde iş ve özel hayatı ele alacağım temel – teknik bir yazıyla konuya tatlı …

Devamını oku

Anlam Haritaları ve Mitler (2024)

Türk, İskandinav, Zen, Yunan veya Mısır mitolojisinin canlı dünyalarını keşfetmek biraz zaman geçirmek ve farklı anlam haritaları çıkartmak için de harika bir yoldur. Kültürel farklılıklar olmasına rağmen büyüleyici bir ortak konu ortaya çıkar: kahramanın arayışı.

Devamını oku

Harita, Alan Değildir (Zihinsel Model Serisi 2)

Bilişsel haritalar veya sınır koşulları gibi kavramların farkında olmayan profesyoneller veya kişisel gelişim uzmanları gibi zihinsel modelleri anlamayan bireyler, kişisel ve profesyonel yaşamlarında istemeden sayısız zorlukla karşılaşıyorlar

Devamını oku

Emeğe Saygı :)