​Kişisel Gelişim
Photo of author

Değişimi Kabul Etmek ve Kişisel Gelişim (2024)

Giriş:

Uzun süredir kişisel gelişim konusunu es geçtiğimi düşünen dostlarım var. Aslında her yeni günde ses terapileriyle konunun tam ortasındayım. ama yazı yazdım mı.. haklısınız hayır. Blogun genel yapısına uygun olacak şekilde iş ve özel hayatı ele alacağım temel – teknik bir yazıyla konuya tatlı bir giriş yapalım, zamanla vites artırırız.

Konfüçyüs‘un da dediği gibi: “Düşmekten korkan uçamaz”.

Değişim, bildiğimiz şekliyle hayatın bir parçasıdır ve kişisel alandan profesyonel cepheye kadar hayatımızın her köşesini etkiler. Çoğu zaman korku uyandırsa da, sürgün hissi yaratsa da, kişisel gelişim ve başarıdaki rolü yadsınamaz. Mesela özel yaşamımızdaki değişiklikler de dışa yansır; belirli değişikliklerin kariyer gelişimi üzerinde önemli bir etkisi vardır. Kişisel gelişim ve kariyer arasındaki bağlantı birbirinden ayrılamaz; hayatımızın bir yönünü değiştirmeye başladığımızda, diğer yönünü de etkilemesi kaçınılmazdır.

Kişisel yaşamlarımızdaki değişim (örneğin yeni duygusal ilişkiler, arkadaşlarımızın bizi terk etmesi, yeni eve taşınmak veya bebek sahibi olmak) her birimiz için farklı etkiler yaratabilir ve hatta bireysel kayıplar gibi yaşam olayları nedeniyle de çok ciddi – geri dönüşü olmayan değişim-ler yaşarız. Bu deneyimler bizi duygusal ve zihinsel olarak değiştirir, bakış açılarımızı, ahlakımızı ve alışkanlıklarımızı etkiler. Ancak bunların çoğu kendi hayatlarımızda bireysel olarak hissedildiği için, çalışma hayatımızdaki ‘kurallar’ ve ‘var olma’ biçimlerimiz üzerindeki ayna etkisini şüphesiz görebiliriz. Bu, çağdaş bir çalışma ortamında hayati beceriler olan duygusal zekamızdan ve empatimizden yararlanmamızı sağlar.

Özel hayatınızda değişimle nasıl başa çıkacağınızı öğrenerek, profesyonel hayatınızda karşınıza çıkacak ters köşeler için kendinizi eğitmiş olursunuz ve sonuç olarak size daha fazla zihinsel güç ve esneklik kazandırır. İşyerleri gözlerimizin önünde değişiyor; teknolojideki ilerlemelerden, piyasadaki dalgalanmalardan ve organizasyonel yeniden yapılanmadan etkileniyor. Bu değişimler kişisel yaşamlarımıza da yansıyor ve burada yarattığımız duygusal ve psikolojik araçlar rollerimizde daha esnek olmamıza yardımcı oluyor. Kişisel yaşamımızda değişimden ne kadar uzak durursak, profesyonel bağlamda, özellikle de riskler arttığında, değişimle başa çıkmak o kadar zorlaşır.

Kişisel olarak değişiriz ve bu da iç gözlemi beraberinde getirir; kendimizi, isteklerimizi, arzularımızı, bizi neyin motive ettiğini ve gerçekte güçlü yönlerimizin neler olduğunu tanımaya başlarız. Bir profesyonelin kendinin farkında olması önemlidir. Kişinin güçlü ve zayıf yönlerini bilmesi, karar verme ve doğru kariyeri seçme konusunda yardımcı olabilir. İç gözlem yapan bir kişi elbette daha bilinçli kariyer seçimleri yapar, çünkü bunları dış onayın cazibesi yerine kendi içsel değer sistemlerine ve uzun vadeli bakış açılarına dayandırırlar. Bu da bireylerin kariyerleri konusunda daha bilinçli olmalarını ve sektörün değişkenliklerine daha az maruz kalmalarını sağlar.

Ayrıca, özel hayatınızdaki değişim, iş yerinde çok değerli olan yaratıcılığı ve sorun çözmeyi de besler. Bireyler kişisel bir dönüşümle karşı karşıya kaldıklarında – bu ister bir ayrılık ister çocuk yetiştirmenin zorluğu olsun – kendileri için tamamen yeni olan sorunları çözmek için yaratıcı çözümler bulmak zorunda kalırlar. Elbette böylesi yaratıcı bir yaklaşım iş bağlamında da aynı derecede değerlidir; şirketler giderek daha fazla yenilikçi sorun çözümü ve personelde esneklik aramaktadır. Kişisel gelişimimiz bizi mesleki mücadeleleri hayal gücüyle üstlenmemiz için daha iyi donatır ve bu sayede bunu becerikli bir şekilde yapabiliriz.

Son olarak, kişisel yaşam değişiklikleri aynı zamanda hem kişisel hem de profesyonel gelişim için çok önemli bir beceri olan dayanıklılığı da geliştirir. Kişisel çalkantılara dayanmak ve başarılı olmak, iş kaybı, rütbe indirimi veya hedeflere ulaşamama gibi profesyonel aksiliklerle başa çıkmak için bizi duygusal olarak daha dayanıklı hale getirir. Hayatlarını nasıl değiştireceklerini bulmuş insanlar, engellerin bir son olmadığını, aslında daha iyi olmak için daha uzun bir yolculuğun parçası olduğunu da fark ederler. Başarılı bir kariyer için, özellikle de başarısızlığın kaçınılmaz olabileceği ancak sebat etmenin isteğe bağlı olduğu istikrarsız iş bağlamında, son derece gerekli olan da aynı zihniyettir.

İkinci önemli husus ise daha iyi liderler ve takım oyuncuları olmamıza yardımcı olmasıdır – iki çok önemli husus çünkü kişisel dönüşüm bizi duygusal açıdan zeki ve empatik yapar. Yaşadığımız zorluklar, başkalarının neler yaşıyor olabileceğine dair içgörü sağlar. Bu artan anlayış, daha iyi iletişim, daha etkili çatışma çözümü ve daha iyi ekip çalışması anlamına gelir. Empati yeteneği yüksek liderler, özellikle kendileri de önemli hayat değişiklikleri yaşamışlarsa, ekip üyelerinin kişisel mücadeleleriyle ilişki kurabilir ve onlara şefkat ve içgörü ile rehberlik edebilirler.

Değişimler aynı zamanda yeni tür ilişkilere ve ağlara girişi de kolaylaştırır. Hayatınızı büyük bir şekilde dönüştürmek, ağınızı genişleten yeni ilişkileri veya etkileşimleri de beraberinde getirir. Bunlar aynı zamanda profesyonel ağınızın bir parçası haline gelebilir ve burada eşgüdüm, mentorluk ve işbirliği bulabilirsiniz. Bu, sadece kişisel olarak değil profesyonel olarak da büyümek için hepimizin öğrenmesi gereken bir beceridir.

Son olarak, kişisel değişimi anlamak bize her zaman gelişmenin temellerini öğretir. Kişisel gelişim aynen yogada da olduğu üzere bir süreçtir – bir varış ya da sonuç değil – ve tüm değişikliklerimiz bu yolculuktaki adımlardır. Kişisel dönüşümü ne kadar kabullenirsek, yaşamlarımızda ve kariyerlerimizde yeni hedefleri o kadar açık ve kolay bir şekilde tanımlarız. Bu sürekli büyüme, sürekli yeniden keşfetmeye yol açarak bizi sürekli değişen profesyonel ortamda daha çevik ve uyumlu hale getirir.

Açılışta, kim olduğumuzu şekillendiren dış faktörlerden başlayarak ve hem kasıtlı hem de körü körüne, içemizde ve “ötesinde” devam eden evrimimize rehberlik eden değişikliklere geçerek, uyum sağlamanın kişisel ve profesyonel olarak büyümeyi nasıl yönlendirdiğini keşfedeceğiz. Bu yolculuk boyunca, bizi kim olduğumuz ve neyi başardığımız yönünde yönlendiren çeşitli yaşam aşamalarına bakacağız.

Bu yazıyı okurken Nietzsche‘nin “Beni öldürmeyen şey güçlendirir” ve Camus‘un “Düşüşün ortasında, ben yükselişin tohumlarını buldum” sözlerini unutmamanızı rica ediyorum.

Haydi başlayalım.

Değişimi Kabul Etmek ve  Kişisel Gelişim (2024)
Değişimi Kabul Etmek ve Kişisel Gelişim (2024)

Kimlik, dış dünyada meydana gelen olaylara tepki olarak gelişir.

Standart insanlar, aslında bizler, çoğumuz; sıklıkla kişisel gelişimimizi ve mesleki geleceğimizi koşulların kendisinin belirlemesine izin veririz. Genel olarak hayatta verdiğimiz kararların bize yol gösterdiğini düşünsek de, bize şu veya bu yönü gösteren etmenlerin çoğu dış dünyadan kaynaklanır. Bu da adaptasyon ihtiyacını doğurur: proaktif adaptasyon ya da değil. Ne de olsa, bu tür dış nedenler kişiyi her zamanki rutininden gerçekten sarsabilir, çok iyi bildiği bir şeyi kırabilir ve ilerlemek için farklı yollar ve fırsatlar önerebilir.

Tüm bunlar sadece dünyanın bize dayattığı değişiklikler değildir; bizi geçmişte düşünmemiş olabileceğimiz farklı türden beceriler öğrenmeye zorlarlar.

Örneğin, teknoloji geliştiği için yeni bir yazılım paketi öğrenmek veya kariyer değiştirdiğimiz için yeni bir iş kültürüne uyum sağlamak ilk başta oldukça korkutucu olabilir, ancak bu tür zorluklar bizi daha uyumlu ve dirençli hale getirir. Bu tür dış baskılara sürekli yanıt verdiğimizde, sadece ‘var olduğumuzu’ değil, aynı zamanda ‘dönüştüğümüzü’ de görmeye başlarız.

Bu da profesyonel benliğimizi dışarıdan etkileyerek bizi uyum sağlayabilir hale getirir. İster çalışma gruplarında çeşitliliğin yönetimini öğrenmek için liderlik tarzlarımızı değiştirelim, ister değişen piyasa trendlerini okuyup farkında olalım, dışarıdaki her değişim iş yerinde daha iyi bir versiyonumuzu mükemmelleştirir. Ve bu öngörülemezlikle, meşgul, çevik ve zorluklarla yüzleşmeye hazır olmaya devam edebiliriz.

İç değişimler yapmaya başladığınızda, daha da fazla odaklanacaksınız.

Dışsallığın bir insanı şekillendirdiği doğrudur, ancak içsel dönüşüme çok daha önemli bir rol verilmelidir. Yaşamdaki büyüme, derinlere bakma ve “içeriden” amaca yönelik değişiklikler yapma kapasitesini gerektirir. Bu süreç çoğu zaman hayatımızdaki kırmızı bayraklar tarafından başlatılır: Bunlar rahat olmadığımız ya da durma noktasına geldiğimiz şeylerdir. Tutumumuzu ayarlayarak, yaşam tarzımızı değiştirerek ve hedeflerimizi sıfırlayarak; ister kişisel ister profesyonel olsun, yaşamdaki temel kaygılarımızı daha düzenli hale getiririz.

Bu, şu anda sahip olduğunuz becerilerin sektör tarafından talep edilenin çok gerisinde kaldığını hissettiğiniz bir kariyer senaryosundan örneklendirilebilir; bu nedenle, dahili olarak, değişim yeni beceriler öğrenmek veya profesyonel stratejinizi yeniden düşünmek olacaktır. Bu tür bir değişim sizi güncel tutar ve her zaman net, amaca yönelik hedeflerle motive olmanızı sağlar. İster sorunları fırsat olarak görecek şekilde düşünmek ister uzun vadede kariyer hedeflerinize geri dönmek olsun, içsel değişiklikler yapmak odaklanmaya ince ayar yapar ve arzularınızla uyum içinde yaşamanızı sağlar.

İçsel yeniden ayarlama bundan daha da derine iner: genellikle bizi daha anlamlı ve tatmin edici mesleki arayışlara yönlendiren kişisel değerlerin, önceliklerin ve motivasyonların yeniden değerlendirilmesini gerektirir. Derinlerde, kişisel olarak gerçekten neyin önemli olduğuna odaklandığımız ölçüde, kariyer kararlarımızı temel hedeflerimizle uyumlu hale getirebilmek için çok daha iyi bir konumda oluruz.

Yeni zorluklar ve yeni fırsatların sürekli akışı, hayata farklı şekillerde lezzet katar ve zenginleştirir.

Değişim yaşamı büyüten faktörler arasındadır, çünkü değişim yoksa yaşamın her boyutunda durgunluk hakim olmaya başlar. Bu nedenle, hayata yeni bir meydan okuma veya fırsat getirilemezse özel ve profesyonel yaşam monoton kalır. İster işyerinde karşılaşılan zorluklardan isterse kişisel dönüm noktalarından kaynaklansın, ne zaman yeni zorluklarla karşılaşsak, bu bize heyecan ve dinamizm aşılayarak yeni bir yaşam duygusu enjekte eder.

Profesyonel bir ortamda daha fazla zorluk, genellikle yaratıcılık için daha fazla fırsat ve daha fazla sorun çözme olasılığı getirir. Durağan bir kariyer kendini güvende hissettirebilir, ancak büyüme için gerekli teşvikten yoksundur. Buna karşılık, her adımda yeni görevler, öğrenilecek yeni teknolojiler veya yeni piyasa koşullarıyla karşılaşılan roller aslında bize enerji verir. Bu sürekli değişimler bizi yenilikçi düşünmeye, çözümler bulmaya ve yaptığımız işle ilgilenmeye zorlar.

Aslında yeni fırsatları getiren de tam olarak bu zorluklardır. Konfor alanımızdan çıkma, değişen becerilerimizi kullanma ve daha önce hareket edemeyeceğimiz çizgiler geliştirme şansı verirler. İster küçük ister büyük olsun, her engel hayatın ilginç, canlı ve meslekte atılım olanaklarıyla dolu kalmasını garanti eder.

Değişen koşullara uyum sağlamak, herkesin keşfedebileceği en heyecan verici fırsat ve maceralardan bazılarının yolunu açar.

İster kişisel yaşamda ister iş yerinde olsun, yeni koşullara ve değişimlere uyum sağlama becerisi, bize sunulan fırsatları doğrudan etkileyen çok etkili bir beceridir. Değişime açık olmak bizi sadece kaçınılmaz zorluklara hazırlamakla kalmaz, aynı zamanda aksi takdirde fark edilmeyecek olan yeni fırsatların yakalanabileceği bir avantaj denizine de yerleştirir.

Örneğin, adaptasyonumuza izin verdiğimizde ortamı üstlenmek: yeni bir proje veya farklı beceriler öğrenmek, hatta bazen tamamen farklı sektörlere geçmek. Örneğin, kulağa gerçekten korkutucu gelen bir şey olabilir, ancak daha önce vardığınız sonuçlarda dikkate almanız mümkün olmayan yeni bir liderlik veya yenilik yolu açar.

Her yeni macera beraberinde risk taşır, ancak değişimi kabul eden bir zihinle bu tür riskler yönetilebilir hale gelir ve ödüllendirici olur – olacaktır. Değişim dünyasında nasıl yol alınacağını öğrenmek, profesyonel çalışma ortamına heyecan ve sürekli gelişim duygusu getirir.

Daha geniş bir çerçeve, daha yeşil bir manzarayı bulmanıza izin verebilir.

Kişisel ya da profesyonel her değişim sizi olduğunuz kişinin daha gelişmiş bir versiyonuna bir adım daha yaklaştırır. Daha büyük bir şeye giden yol genellikle çığır açan herhangi bir şeyden ziyade küçük, aşamalı bir değişimle açılır. Hayatlarımıza dönüp baktığımızda, becerilerin geliştirilmesi, bir ağın büyümesi veya kariyerlerimizin odağındaki değişiklikler gibi aşamalı değişikliklerin olduğu açıkça görülür. Bu, kademeli olarak yeni sertifikalar edinmek, daha fazla sorumluluk gerektiren bir role geçiş yapmak veya belirli bir alanda yavaş yavaş uzmanlık oluşturmak anlamına gelir.

Küçük, tutarlı değişiklikler zaman içinde bir araya gelerek ciddi bir mesleki ilerleme yaratır. Bu değişikliklerin yarattığı ileri doğru ivme, bizi uzun vadeli vizyonumuzla uyumlu rollere ve fırsatlara doğru taşır. Artık hedeflerimize hizmet etmeyen eski alışkanlıkları ve sistemleri bırakma ihtiyacı da daha az önemli değildir. Bu bazen, artık bizi zorlamayan bir işten ayrılmak veya henüz yetkin olmadığımız alanlarda becerilerimizi geliştirmek gibi rahatsızlıklara girmek anlamına gelebilir. Bu kararlar o anda zor gelebilir, ancak gerçekten daha iyi profesyonel sonuçlarla karşılığını verir.

Sorunlu koşulların devam etmemesini sağlamanın tek kesin yolu, değişiklik yapmaktır.

Değişim, bize hizmet etmeyi bırakan durumlardan kurtulmanın tek kesin anahtarıdır. Mevcut rolünüzdeki memnuniyetsizlik hissi ya da belki de biraz durgun bir iş ortamını temsil etmeye başladığı için memnuniyetsizlik, aslında bir şeyi -herhangi bir şeyi- değiştirme eylemidir, çünkü daha iyi olma potansiyeli vardır. Takıldığınız nokta ister zehirli bir çalışma kültürü isterse artık değerlerinize hizmet etmeyen ve aştığınız bir rol olsun, sorunlu hissettiğiniz bir durumla karşı karşıya kaldığınızda değişimin gerçekleşmesi gerekir. Değişimden kaçınmak yalnızca memnuniyetsizliğinizi sürdürmenizi ve ideal olmayan bir durumda sıkışıp kalmanızı garanti eder.

Ancak, değişime yönelerek -başka bir iş arayarak, farklı bir rol için pazarlık yaparak veya becerilerinizi geliştirmek için adımlar atarak- hayatınızda daha tam ve başarılı bir şekilde profesyonel olma potansiyelinizi artırırsınız.

Olumlu değişim, bir kez kasıtlı olarak benimsendiğinde, büyümeyi engelleyen ve engellemeye devam eden koşullardan kurtulmak için güçlü bir araçtır. Her biri, hem özel hem de kamusal yaşamlarımızda daha dolu ve daha tatmin edici deneyimler için zemin hazırlayan kasıtlı bir düzenlemedir.

İlerlemek için değişim gereklidir.

Dönüşüm ilerlemenin anahtarıdır. Sıkıştığımız ve gidişatımızdan dolayı hayal kırıklığına uğradığımız anda, genellikle duruma yaklaşımımızda bir dönüşüm olması gerekir. Bu yeni bir beceri geliştirme, yeni bir meydan okuma ya da mevcut stratejilerimizden bazılarını değiştirme olabilir.

Profesyoneller için bu, genellikle yukarı doğru hareketlilik veya odak değişikliği için önemli olan bütünleyici bilgi veya deneyimi kazanmak anlamına gelir. İster ileri eğitim, ister mentorluk veya uygulamalı deneyim yoluyla gerçekleşsin, bu tür bir büyüme bizi hedefimize yaklaştıran evrimdir. Bu, kişisel gelişimin bir parçası olarak dönüşümü benimsemenin bir yoludur ve kişinin uyum sağlayabilir, meşgul ve sürekli ilerleme hareketi içinde kalmasını sağlar.

Kişi ilerlemenin çok yavaş olduğunu hissetse bile, dönüşüm sürecindeki her değişiklik, kişinin kişisel ve profesyonel yaşamındaki tüm başarı yolculuğuna katkıda bulunur. Bu tür bir evrimi kucaklamak, uzun vadeli tatmin ve başarıyı beraberinde getirir.

Değişime direnmeye çalıştığınız yolları izlemeniz çok önemlidir.

Değişimler göz korkutucudur ve çoğu zaman kişi bilinçli ya da bilinçsiz olarak bunlara direnir. Ancak kişinin kendisini nerede ve neden engellediğini anlamak için bu direncin farkına varması gerekir. İnsanların direndiği bazı şeylere örnek olarak, artık tatmin getirmeyen bir işe tutunmak veya başarısızlık korkusu nedeniyle yeni fırsatları reddetmek verilebilir.

Değişime ne sıklıkla ve neden direndiğinizi düşünerek, bu tür engellerin gelişiminizi boğmasının nedenleri hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Riskli olduğu için kariyer değişikliğinden kaçınmak mı, yoksa ustalaşması çok zor olduğu için yeni bir teknolojiye alışmak mı? Bu direnç anlarının belirlenmesi, değişimi daha fazla kucaklayacak şekilde hareket etmenize yardımcı olacaktır.

Direnci çözmeye yönelik ilk adım, direncin nereden geldiğini anlamaktır. Çekince alanlarını belirledikten sonra, sonunda bu endişelerle uyum sağlayabilir ve onaylanmış bir amaç ruhuyla ilerleyebilirsiniz.

Kişi, fikirlerinin değişmesinden hiçbir şekilde kaçamaz.

Ne kadar direnirsek direnelim, değişim bakış açılarımızı şekillendirir. Bu, bir insanın kişisel yaşamında olduğu kadar kariyerinde de doğal bir olgu olarak karşımıza çıkar. Görüşleriniz, değerleriniz ve kariyer hedefleriniz zaman içinde deneyimler, zorluklar ve fırsatlarla değişir. Değişim, kim olduğumuzu şekillendirir.

Çoğu zaman direnç, kontrolü kaybetme korkusundan kaynaklanır, ancak değişimin doğal olarak zihniyetinizi değiştireceğini kabul etmek bunu yumuşatmaya yardımcı olur. Belki de kariyer yolunuzun, kişisel hedefinizin ya da başarı tanımınızın olgunlaşmaya bağlı olarak zaman içinde değişebileceğini kabul ettiğinizde, bu tür fırsatlara daha açık olmaya başlarsınız.

Profesyonel bağlamda bu, kişinin yeni bilgi veya deneyimlerin görüşlerini ve stratejilerini geliştirmesine izin vermesine yardımcı olur, böylece onları ilgili ve uyarlanabilir tutar. Kişinin dinamik bir şekilde evrilen bir dünyada, hayatın her alanında büyüme ve başarılı olma kapasitesine sahip olduğundan emin olarak yol almayı öğrenmesini sağlar.

Değişimi Kabul Etmek ve  Kişisel Gelişim (2024)
Değişimi Kabul Etmek ve Kişisel Gelişim (2024)

Sonuç: Kişisel Gelişim ve Filozofi

Dolayısıyla değişim, yaşamın büyük tiyatrosundaki sahne ve senaryodur; her oyuna şekil verir ve her performansı etkiler. Bu amansız akışı kabullenmek bir seçenek değil, büyüme ve tatmin için bir taleptir. Herakleitos’un dediği gibi, “Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir”- ve böyle bir ifade gerçekten de kişinin doğasını ve gelişimini bu gerçeği yaşayarak ortaya koymasını gerektirir, yoksa.. tahmin edersiniz.

Değişimin kaçınılmazlığını kabul ettiğimizde, Soren Kierkegaard’ı da mutlaka anmalıyız: “Hayat yalnızca geriye doğru anlaşılabilir; ancak ileriye doğru yaşanmalıdır.” Yani değişimin bir kopuş değil, anlamı ancak geriye dönüp bakıldığında ortaya çıkan ve netleşen bir dönüşüm yolculuğu olduğunu fark etmeliyiz. Değişimi kucaklayarak ve uyum sağlayarak, geçmişimizi ve onun geleceğimiz üzerindeki haklı etkisini gerçekten anlayabilir; olumlu yönde değiştirebiliriz.

Friedrich Nietzsche’nin dediği gibi “Yaşamak için bir nedeni olan, neredeyse her türlü nasıla katlanabilir”. Eğer bir amaca demir atar ve değişimi daha derin bir içgörü ve tatmine giden bir yol olarak görürsek, kendimizi hayatın tökezleyen engelleriyle yüzleşmek ve yeni fırsatları yakalamak için donatabiliriz. Tüm değişim süreci, büyümek ve gelişmek için her an kendimizi yeniden yaratmamızı emreder.

Zaten Lao Tzu’nun da dediği gibi “Binlerce kilometrelik yolculuk tek bir adımla başlar.” Atılan her yeni adımla, değişiklikleri kabul ederek ve adımımızın ürettikleri üzerinde düşünerek, potansiyelimizi gerçekleştirmeye, anlamlı ve tatmin edici bir yaşama daha da yaklaşırız.

Nihayetinde değişim, direnilmesi gereken bir güç değil, büyüme arayışımızda güçlü bir müttefiktir. Değişimi açık bir zihin ve yürekle kabul ederek, kendimizi varoluşun zamansız ritmine yerleştirir ve sürekli olarak daha zengin ve amaçlı bir yaşama doğru ilerleriz.

Ve siz bu yazıyı son cümlesine kadar okuduysanız umudunuz olmalı.

Hem kendi adıma hem de sizin adınıza teşekkür ederim.

Hoşçakalın.

Yorum yapın

Emeğe Saygı :)